fbpx
arbeidsrecht

Arbeidsrecht

Arbeidsrecht

Arbeidsrecht problemen in de vorm van ontslag, geen loon ontvangen of andere problemen met uw werkgever? Vraag onze specialisten arbeidsrecht direct om arbeidsrechtelijk advies.

Arbeidsrecht heeft betrekking op alle zaken aangaande arbeid in het geval een werknemer bij een werkgever in dienst is. Dit werk geeft mensen inkomen, sociale contacten, waardering, uitdaging, ontwikkeling, status, etc. Als er een verandering komt in uw werksituatie dan kan dat positieve maar ook negatieve gevolgen hebben. Een positieve verandering is bijvoorbeeld dat u promotie maakt en hierdoor meer gaat verdienen. Een negatieve verandering, zoals ontslag, kan verstrekkende gevolgen hebben. Door het kwijtraken van uw baan kunt u in financiële problemen terechtkomen. Een ontslag kan verschillende redenen hebben en elke reden behoeft een andere benadering en juridische strategie, omdat de houding van de werknemer en werkgever bepalend zijn voor de manier waarop het ontslag uitgevoerd wordt. Hierop is dus het arbeidsrecht van toepassing. Redenen van ontslag kunnen zijn:

 • Disfunctioneren
 • Bedrijfseconomisch
 • Verwijtbaar handelen of nalaten
 • Verstoorde arbeidsrelatie
 • Langdurige arbeidsongeschiktheid
 • Veelvuldig ziekteverzuim
 • Ernstig gewetensbezwaar

Bij de ontslagredenen disfunctioneren, verwijtbaar handelen of nalaten en verstoorde arbeidsrelatie vindt uw werkgever dat u de afspraken vastgelegd in de arbeidsovereenkomst niet correct naleeft. Er kan ook sprake zijn van een geschil, probleem of arbeidsconflict met uw collega(‘s), leidinggevende of werkgever. U kunt op de werkvloer te maken krijgen met (seksuele) intimidatie, discriminatie, pesten/mobbing, ontslag tijdens zwangerschap of bijvoorbeeld de situatie waarin uw werkgever uw salaris niet meer of slechts gedeeltelijk betaalt.

Emotie pakt vaak verkeerd uit in het arbeidsrecht

Veelal wordt in een gecompliceerde arbeidsrechtelijke situatie gehandeld vanuit emotie. Hierdoor kan aanzienlijke schade worden aangericht, omdat de uitwerking van intuïtief handelen juridisch vaak het tegenovergestelde effect heeft. Voorbeeld: als uw werkgever uw salaris niet meer wil of kan betalen, is het weigeren van werk niet direct geoorloofd. Ondanks dat uw werkgever zijn afspraken niet nakomt, kunt u dan niet bepalen dat u geen arbeid meer hoeft te leveren. U zou immers werkweigering verweten kunnen worden, hetgeen een ontslag op staande voet rechtvaardigt, in welk geval u uw WW-rechten verspeelt. In dit geval is het correct om uw werkgever een sommatiebrief te sturen waarin u de werkgever sommeert de betaling van het loon te hervatten.

Regelmatig worden wij geraadpleegd in situaties waarbij de werknemer het gevoel heeft dat hem het werken onmogelijk wordt gemaakt met als doel dat de werknemer “eieren voor zijn geld kiest” en zelf ontslag neemt. Vragen als wel of niet ziekmelden zijn dan dillema’s waar u als werknemer mee worstelt.

Specialist arbeidsrecht

Natuurlijk kunnen wij u als arbeidsrechtspecialist adviseren en bijstaan bij alle voorkomende arbeidszaken, conflicten en problemen. Onze aanpak is er vooral op gericht financiële en emotionele schade te voorkomen of voor u zoveel mogelijk te beperken.

Wij zijn lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN). Enkel advocaten die aantoonbaar gespecialiseerd zijn in het arbeidsrecht kunnen lid zijn van de VAAN.

In een persoonlijk gesprek lichten wij u graag helder en concreet toe wat wij voor u op het gebied van arbeidsrecht kunnen betekenen.

Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in omgeving Oss, bijvoorbeeld in Rosmalen, Heesch, Kerkdriel, Ravenstein, Schaijk, Berghem, of Oss zelf? Dan kunt u het beste contact opnemen met onze vestiging in Oss. Voor contact met dit kantoor, bel dan 0412 – 76 02 27.

Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in omgeving Veghel, bijvoorbeeld in Sint-Oedenrode, Gemeente Meierijstad, Schijndel, Uden, Erp, Nistelrode, Beek en Donk, Gemert, of Veghel zelf? Dan kunt u het beste contact opnemen met onze vestiging in Veghel. Voor contact met dit kantoor, bel dan 0413 – 35 22 11.


Publicaties over Arbeidsrecht

3012, 2020

E-mail doorsturen naar ander e-mailadres

By |december 30th, 2020|Categorieën: Artikelen, Publicaties, Publicaties Arbeidsrecht|Reacties uitgeschakeld voor E-mail doorsturen naar ander e-mailadres

In deze blog gaan we in op het doorsturen van bedrijfsgevoelige informatie door een werknemer naar een privé e mailadres. Levert dit doorsturen van e mail een dringende reden voor ontslag op staande voet op? Hierover zijn door rechters verschillende uitspraken gedaan. Deze bespreken we hieronder. Als u een mail wilt doorsturen is het goed om hiervan kennis te nemen.

Meer Berichten Laden

Wilt u door ons gebeld worden?

 • Vast Goed logo

  Vast & Goed

  "Bernhaege Advocaten staat voor persoonlijke en betrokken juridische dienstverlening. Met de nodige en juiste juridische kennis wordt er grondig naar de situatie van de klant gekeken en het dossier bestudeerd..."

 • la architecten ingenieurs logo

  LA Architecten Ingenieurs

  “mr. J.E. Jansen, Annelies, is voor ons de verpersoonlijking waar ook Bernhaege Advocaten voor staat... "

 • Logo van Crown Uitzendgroep

  Crown Uitzendgroep

  "De juridische dienstverlening van Bernhaege Advocaten voldoet aan wat wij van een advocatenkantoor verwachten. Zij zijn professioneel, persoonlijk en hebben de juiste kennis...”

 • Koziol ideas for friends GmbH

  koziol ideas for friends GmbH

  "koziol ideas for friends GmbH is een Duits bedrijf dat internationaal opereert. Als wij in Nederland een beroep moeten doen op een advocatenkantoor is dat zonder twijfel Bernhaege Advocaten..."

 • Logo van SBI - Selected Brewing Ingredients

  SBI – Selected Brewing Ingredients

  "Bij Bernhaege Advocaten hebben wij dé partij gevonden die qua juridische dienstverlening staat voor "no nonsense", "recht door zee" en "to the point"."

 • referentie elsman international consultants met logo

  Elsman International consultants

  “Ik werk nu al een paar jaar met Jacqueline en naar volle tevredenheid. Naast het feit dat Jacqueline zeer kundig is en verstand van zaken heeft, is ze in staat om complexe vragen van een helder antwoord te voorzien.”

 • logo van hanenberg wegenbouw

  Hanenberg wegenbouw

  "Op zich hebben we het liefst zo weinig mogelijk te maken met advocaten, maar in deze tijd ontkom je er niet aan, om je zaken juridisch goed op orde te hebben."

 • logo padifood services bv

  Padifood Services B.V.

  "Padifood Services B.V. "Ondernemen is een mooi vak: nieuwe uitdagingen aangaan en kansen grijpen waar die zich voordoen, maken het bestaan als ondernemer spannend en afwisselend. Maar soms kan het tegenzitten."

 • Bremat logo

  Bremat

  "Vanaf de eerste kennismaking viel ons direct op dat Annelies beschikt over het vermogen om zich in te leven in de situatie van haar klant. Zij kan in duidelijke taal de materie uitleggen en begrijpbaar maken."

 • Nokavision Software B.V.

  Nokavision Software B.V.

  “Het team van Bernhaege Advocaten heeft zich tijdens de overname op een professionele en doortastende wijze opgesteld."

 • logo slender studio oss

  Slender Studio Oss

  "Het advies van Jaqueline was zo duidelijk en van alle mogelijke kanten belicht, dat we dankzij haar de voor alle partijen goede beslissing hebben kunnen nemen.”

 • referentie impuls groep

  Impuls groep

  “Jacqueline maakt deel uit van een groep ondernemende mensen die zich buigen over vraagstukken van anderen. Door de wijze waarop zij bijdraagt aan deze groep kan ik zeggen dat zij zeer begaan is met andere mensen."

 • van beek b.v.

  Van Beek B.V.

  “Voor de juridische ondersteuning en afwikkeling van twee overnames van bedrijfsonderdelen hebben wij Bernhaege Advocaten ingeschakeld. Tijdens dit proces zijn wij door Annelies Jansen en Muriel van den Hazenkamp."

 • Logo van Bek maakt communicatie te Veghel

  Bek maakt communicatie

  “Ons bedrijf kenmerkt zich door heldere communicatie en ontzorging van de klant. Graag werken wij met partijen die dat ook belangrijk vinden. Bernhaege Advocaten is zo’n partij."

 • Complemento

  Complemento

  “mr. Muriel van den Hazenkamp heeft ons prima geholpen met het vormgeven van een samenwerkingsovereenkomst tussen drie ‘een-vrouws-zaken’."

 • Logo van Moodzz

  MOODZZ

  “Al enige jaren schakelen wij Muriel van den Hazenkamp in voor specifiek juridisch advies op het gebied van merkenrecht vanwege haar uitstekende kennis."

 • Logo Zilverwerf B.V.

  Zilverwerf B.V.

  "Voor goede juridische dienstverlening hoef je niet naar een groot advocatenkantoor. Als wij juridische ondersteuning nodig hebben dan kiezen wij voor Bernhaege Advocaten."

 • Toperators

  Toperators

  "Bij de opstart van een nieuw internet product (Toperators.com) sprak het voor zich dat zij ons zou helpen en dat heeft ze met veel toewijding gedaan...

 • Bedrijfslogo van ADDAPT Chemicals B.V.

  ADDAPT Chemicals B.V.

  “Bernhaege Advocaten heeft ons op een uitstekende en zeer professionele manier door de perikelen rond de uitkoop van één der aandeelhouders begeleid..."

 • Logo van Gaffert B.V., expert in speciaal transport en kraanverhuur

  Gaffert B.V.

  "Degenen die overleven zijn niet degenen die het sterkst of het slimst zijn, maar juist degenen die zich het beste kunnen aanpassen aan de veranderende omgeving..."

 • Logo - Kanoha B.V.

  Kanoha B.V.

  "Sinds jaar en dag is Bernhaege Advocaten het advocatenkantoor waar wij voor al onze juridische zaken komen..."

 • Logo - Adagium Corporate Finance B.V.

  Adagium Corporate Finance B.V.

  "In de afgelopen jaren hebben wij veel met Bernhaege Advocaten gewerkt. Op regelmatige basis maken wij gebruik van de diensten van Bernhaege Advocaten als specialisten op het gebied van ondernemingsrecht..."

 • Logo - Flexibility

  Flexibility B.V.

  "De dienstverlening van Bernhaege Advocaten laat zich het beste omschrijven als duidelijk en helder. De advocaten zijn alert, realistisch en gedreven..."

 • Logo Engel Assurantien in Boekel

  Engel Assurantien

  “Al vele jaren staat mr. Annelies Jansen ons bij, in voor ons belangrijke juridische kwesties. Dat doet zij met veel deskundigheid, daadkracht en flair."

 • Mayed B.V.

  Mayed B.V.

  "Toen wij op zoek waren naar een advocaat zijn wij door een persoonlijke relatie gewezen op Bernhaege Advocaten. Tot op de dag van vandaag zijn wij deze relatie dankbaar voor deze aanbeveling..."

 • Administratiekantoor Buijssen Adviesgroep

  Administratiekantoor Buijssen Adviesgroep

  "Wij hebben ervaring opgedaan met Annelies Jansen. Zij is scherp en alert, ze heeft humor en legt de vinger op de zere plek..."

 • logo ksp metaal

  KSP metaal

  “Jacqueline heeft voor mij, als advocate, in een korte periode het beoogde resultaat behaald. Haar persoonlijke begeleiding, tijdens dit 'traject', heb ik als zeer prettig ervaren.”

Lees alle referenties
Ga naar de bovenkant