Inhoudsopgave

Foto schoolboeken en potloden van Berend Manders

Ik ben Berend Manders en ik ben 13 jaar oud. Ik zit in het 2e leerjaar van het VWO op het Zwijsen College in Veghel.

In het voorjaar van 2013 heb ik bij Bernhaege Advocaten stage gelopen. Op mijn school willen de docenten dat je als leerling stage gaat lopen om te kijken bij een bepaald bedrijf hoe het er daar aan toe gaat. De school wil hiermee bereiken dat wij al een beetje een voorkeur voor een bepaalde bedrijfstak gaan ontwikkelen zodat het in de 3e klas makkelijker wordt met het kiezen van een vakkenpakket.

Ik heb dit jaar voor Bernhaege Advocaten gekozen omdat ik heel graag rechter/advocaat wil worden. Ik ben op dit beroep gekomen door 2 dingen. Ik heb ooit van een leraar gehoord dat ik advocaat moest worden omdat ik in de klas volgens hem heel vaak duidelijk mijn mening uit kon leggen. Ook heb ik regelmatig het programma: ‘De rechtbank’ gekeken. Ik vond dit heel interessant. Door deze stage te kiezen, kon ik alvast een keertje kijken hoe het eraan toegaat op een advocatenkantoor. Ik heb van deze stage heel veel opgestoken. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat een dag op het kantoor er iedere dag heel anders uit kan zien.

Mr. Annelies Jansen en haar secretaresse Hilde Schwenke-van Oort hebben mij van alles over het beroep geleerd zoals: conclusies die de verschillende partijen in een procedure naar elkaar sturen of het schrijven van een dagvaarding. Ik heb ook zelf een dagvaarding mogen maken.

Ik ben heel erg blij dat ik welkom was in het kantoor en dat ik deze stage bij Mr. Annelies Jansen mocht en kon doen. Ik had natuurlijk alleen nog maar gezien wat de functie van een advocaat in de rechtbank is. Maar nu ik ook heb gezien wat een advocaat op het kantoor doet, weet ik eigenlijk nog heel veel zekerder dat ik graag deze kant op wil. Ik zal deze stage niet snel vergeten!

Ontvang onze nieuwsbrief.

Blijf ook op de hoogte.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel uw vraag.

Plan direct een gratis intakegesprek.

Lees ook de spelregels.