Hoe gaat u als werkgever om met ziekteverzuim? En wanneer is het verstandig een deskundigenoordeel UWV aan te vragen? Volgens de Arbeidsomstandighedenwet en het Arbeidsomstandighedenbesluit bent u verplicht om bij ziekteverzuimbegeleiding en re-integratie een geregistreerde bedrijfsarts of een gecertificeerde arbodienst in te schakelen. Alleen zij mogen beoordelen of er sprake is van ziekte en welke stappen er genomen moeten worden voor een succesvolle re-integratie.
De consequenties van ziekteverzuim.
Wist u dat na 2 jaar ziekte in principe de loondoorbetalingsverplichting als werkgever eindigt? Dit gebeurt als het UWV oordeelt dat u voldoende heeft gedaan om uw werknemer te re-integreren. Maar pas op: als u als werkgever bent afgegaan op onjuist advies van de bedrijfsarts, kan dit voor uw rekening en risico komen. Dit kan leiden tot een verlengde loondoorbetalingsverplichting die niet vergoed wordt door uw ziekteverzuimverzekering.
Het belang van een deskundigenoordeel UWV.
Als u tijdig wilt weten of u het traject op de juiste manier doorloopt en wilt voorkomen dat de re-integratie vastloopt, raden we aan om al na 1 jaar ziekte een deskundigenoordeel aan te vragen bij het UWV. Hiermee krijgt u een oordeel over uw re-integratie-inspanningen. U kunt dit doen door contact op te nemen met het UWV en een aanvraag voor een deskundigenoordeel in te dienen.
Als werkgever kunt u een deskundigenoordeel bij het UWV aanvragen door een verzoek in te dienen via het werkgeversportaal op de website van het UWV. Hier dient u in te loggen met uw werkgeversaccount. Vervolgens kunt u een deskundigenoordeel aanvragen onder het tabblad ‘Verzuim’ of een vergelijkbare categorie op het portaal. Zorg ervoor dat u alle benodigde documentatie en informatie bij de hand hebt om de aanvraag goed te onderbouwen.
Laat ons u helpen.
De kosten voor deze aanvraag bedragen € 400,-, maar wegen niet op tegen de loonkosten van een extra jaar doorbetalen. Laat ons u helpen om onnodige kosten te voorkomen en zorg ervoor dat u als werkgever op de goede weg zit bij ziekteverzuim en re-integratie. Neem vandaag nog contact op voor deskundig advies.
Verdere ondersteuning en advies.
Voor verdere ondersteuning en advies in het proces van het aanvragen en afhandelen van een deskundigenoordeel bij het UWV kunt u terecht bij een geregistreerde bedrijfsarts, een gecertificeerde arbodienst of een gespecialiseerd juridisch adviseur in arbeidsrecht. Zij kunnen u begeleiden en adviseren in deze kwestie, en zo de beste stappen voor u en uw werknemer bepalen.
Specialist in het arbeidsrecht: de arbeidsrecht advocaat.
Natuurlijk kunnen wij u als arbeidsrechtspecialist adviseren en bijstaan bij alle voorkomende arbeidszaken, conflicten en problemen. Onze aanpak is er vooral op gericht financiële en emotionele schade te voorkomen of voor u zoveel mogelijk te beperken.
Wij zijn lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN). Enkel advocaten die aantoonbaar gespecialiseerd zijn in het arbeidsrecht kunnen lid zijn van de VAAN.
In een persoonlijk gesprek lichten wij u graag helder en concreet toe wat wij voor u op het gebied van arbeidsrecht kunnen betekenen.
Woont u of is uw onderneming gevestigd in Boerdonk, Boskant, Eerde, Erp, Keldonk, Mariaheide, Nijnsel, Olland, Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel, Wijbosch en Zijtaart (Gemeente Meierijstad), Uden, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? U kunt dan terecht op onze vestiging in Veghel. Voor telefonisch contact kunt u ons op dit kantoor bereiken via +31 413 35 22 11.
Woont u of is uw onderneming gevestigd in Oss, Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein of Kerkdriel? Dan is onze dichtstbijzijnde vestiging in Oss. Neem dan contact op met dit kantoor. U kunt ons bereiken op het volgende nummer +31 412 76 02 27.