Arbeidsrecht advocaat.

mr. Jacqueline Lauwen

  • jacqueline lauwen advocaat

Meer weten over.

Aangesloten bij.

logo nederlandse orde van advocaten
logo vereniging arbeidsrecht advocaten nederland

Heeft u een auto van de zaak?

Dan is het volgende van belang om te weten, omdat er veel werkgevers zijn, die de auto op een gegeven moment terug vragen. Dit is bijvoorbeeld omdat u ziek bent, of omdat uw functie wijzigt. Wat zijn dan uw rechten wat betreft uw auto van de zaak?

Als u de auto ook privé rijdt, is het goed om te weten dat veel rechters het niet zo maar toestaan dat een ter beschikking gestelde auto wordt ingenomen. De ter beschikking gestelde auto wordt namelijk vaak gezien als een arbeidsvoorwaarde.

Rechters maken dan vaak een belangenafweging. Hierbij wordt het belang van de werkgever om de auto in te nemen afgezet tegen het belang van de werknemer om de auto te behouden. Hierbij spelen verschillende factoren een rol. Allereerst is dat of er bij de werknemer gerechtvaardigd vertrouwen is opgewekt van behoud van de leaseauto. Daarnaast of er bij de werkgever een financiële noodzaak is voor het afnemen van een leaseauto. Tenslotte wordt er ook gekeken naar of er voldoende (financiële)compensatie wordt aangeboden voor het verlies van de leaseauto. Zelfs al staat er in uw arbeidsovereenkomst een eenzijdig wijzigingsbeding, dan nog is het niet altijd redelijk dat de auto wordt ingenomen. Toch zijn er wel een aantal uitspraken van rechters waarin een inname van de auto werd toegestaan. In die gevallen – bij een economische noodzaak, bij langdurige afwezigheid of bij disfunctioneren – bleken de argumenten voor inneming van de leaseauto door de werkgever goed te zijn onderbouwd, en werd het nadeel dat de werknemer leed gecompenseerd.

Kortom; geen gelopen race, laat u goed voorlichten, en neem bij vragen contact met ons op!

Voor interessante uitspraken over de auto van de zaak kunt u op een van de volgende links klikken: link 1, link 2 of link 3

Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in Veghel, Sint-Oedenrode, Gemeente Meierijstad, Uden, Schijndel, Erp, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? U kunt dan terecht op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via +31 413 35 22 11.

Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in Oss, Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein of Kerkdriel? Dan is onze dichtstbijzijnde vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken op het volgende nummer +31 412 76 02 27.

Arbeidsrecht advocaat.

mr. Jacqueline Lauwen

  • jacqueline lauwen advocaat

Meer weten over.

Aangesloten bij.

logo nederlandse orde van advocaten
logo vereniging arbeidsrecht advocaten nederland

Neem direct contact op.

Neem direct contact op.

Wij adviseren en staan u bij in het geval van juridische kwesties.

Meer expertises van ons kantoor.

Meer expertises van ons kantoor.

Mediation.

Het proces waarin twee partijen met een mediator gezamenlijk tot een oplossing komen van een geschil.

Verbintenissenrecht.

Het gedeelte van het burgerlijk recht dat regels geeft over verbintenissen die mensen met elkaar sluiten, zoals overeenkomsten.

Echtscheidingsrecht.

De regels die bepalen hoe een echtscheidingsprocedure moet verlopen en aan welke eisen hierbij moet worden voldaan.