Ambtenarenrecht advocaat

mr. Jacqueline Lauwen

Neem contact met ons

Meer weten over

Aangesloten bij

logo nederlandse orde van advocaten

Binnen de Nederlandse overheid zijn verschillende ambtenaren werkzaam. Deze ambtenaren kunnen worden onderverdeeld in de sectoren waar zij werkzaam zijn. De Nederlandse overheid is onderverdeeld in verschillende sectoren en elke sector heeft een aparte rechtspositieregeling. De rechtspositie van een ambtenaar is afhankelijk van de sector waarin hij of zij werkzaam is. Er bestaan dus diverse ambtenaren met verschillende rechtspositieregelingen.

    • Op ambtenaren die werkzaam zijn binnen het bereik van de Rijksoverheid is het algemeen rijksambtenarenreglement (ARAR) van toepassing. Op ambtenaren die werkzaam zijn binnen het bereik van de Provincies is de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling Provincies (CAP) van toepassing.
    • Op ambtenaren die werkzaam zijn binnen het bereik van de gemeente is de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling en de Uitwerkingsovereenkomst (CAR\UWO) van toepassing. Voor de grote gemeentes gelden aparte rechtspositieregelingen.
    • Op ambtenaren die werkzaam zijn binnen het bereik van de Politie is het Besluit algemene rechtspositie politie (BARP) van toepassing.
    • Op ambtenaren die werkzaam zijn binnen het bereik van de Defensie het Algemeen militair ambtenarenreglement (AMAR) en het (BARD) van toepassing.

Wilt u meer informatie over de rechtspositieregeling? Neem gerust contact op. We reageren altijd binnen 24 uur met persoonlijk en deskundig advies.

Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in Veghel, Sint-Oedenrode, Gemeente Meierijstad, Uden, Schijndel, Erp, Gemert, Nistelrode, Beek en Donk of Heeswijk? U kunt dan terecht op onze vestiging in Veghel. U kunt ons op dit kantoor bereiken via +31 413 35 22 11.

Bent u woonachtig of is uw bedrijf gevestigd in Oss, Rosmalen, Berghem, Schaijk, Heesch, Ravenstein of Kerkdriel? Dan is onze dichtstbijzijnde vestiging in Oss. U kunt ons op dit kantoor bereiken op het volgende nummer +31 412 76 02 27.

Ambtenarenrecht advocaat

mr. Jacqueline Lauwen

  • profielfoto jacqueline lauwen
Neem contact met ons

Meer weten over

logo nederlandse orde van advocaten

Neem direct contact op.

Wij adviseren en staan u bij in het geval van juridische kwesties.

Contact opnemen
+31 413 35 22 11
+31 412 76 02 27

Andere expertises van ons kantoor.

Bekijk alle rechtsgebieden

Mediation

Het proces waarin twee partijen met een mediator gezamenlijk tot een oplossing komen van een geschil.

Arbeidsrecht

Het recht met betrekking tot de arbeidsrelatie. Het geeft de rechten en plichten van werknemers en hun werkgevers.

Echtscheidingsrecht

De regels die bepalen hoe een echtscheidingsprocedure moet verlopen en aan welke eisen hierbij moet worden voldaan.